"Łącznik łączący przepustnicę z filtrem powietrza"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kieriestof
    Drive
    S_OCP Member
    • 2006
    • 47

Ministerstwo Finansów przygotowało projekt rozporządzenia wprowadzającego podatek akcyzowy na spirytus przemysłowy. Efektem może być wzrost cen płynu do spryskiwaczy.

Obecnie spirytus przemysłowy nie jest obłożony akcyzą. W przypadku wejścia w życie rozporządzenia resortu finansów, sytuacja ta zmieniłaby się radykalnie. Stawka podatku wynosiłaby 4 550 zł za 1000 l 100-procentowego alkoholu niezależnie, czy byłby to alkohol spożywczy, czy przemysłowy. Spirytus przemysłowy wykorzystywany jest tymczasem w produkcji płynu do spryskiwaczy. Zapobiega ona zamarzaniu płynu przy niskich temperaturach. Wprowadzenie akcyzy mogłoby spowodować wzrost cen płynów.

- Coraz częściej spotykamy się z procederem odbarwiania alkoholu przemysłowego i sprzedaży go jako alkoholu spożywczego. Przygotowane przez Ministerstwo Finansów trzy rozporządzenia (dotyczące stawek podatku akcyzowego, wykonywania nadzoru podatkowego i zwolnienia z podatku akcyzowego – przyp. red.) mają na celu zapobieżenie takim sytuacjom – mówi Maria Hiż z resortu finansów.

– Producenci płynu do spryskiwaczy, który złożą odpowiednie dokumenty potwierdzające, że alkohol przemysłowy wykorzystują tylko do celów przemysłowych, otrzymają zwrot podatku akcyzowego, w związku z czym ceny płynów nie powinny wzrosnąć – stwierdza Maria Hiż.
    [motofakty.pl - link]
    Kieriestof
    ---------------------------
    Octavia radość sprawia
  • stefan86
    Ambiente
    • 2005
    • 119

No właśnie jak się konkretnie nazywa ta palstikowa rurka łacząca przepustnicę z filtrem powietrza. Na tej części jest taki nr katalaogwy: 1J0129684

Prosze podajcie mi jak się konkretnie nazywa ta część i jeśli ktoś zna to nech poda jakiś sklep internetowy gdzie można zakupić tą część. A może ktoś z Was ma na zbyciu tą część? Może być używana

Komentarz

• T/J
      Drive
      • 2006
      • 87

Witam
      Masz nr katalogowy więc bez problemu możesz zamówić tę część w serwisie skody lub szukaj tego na giełdzie bedzie taniej łącznik karbowany filtr powietrza przepustnica
      Pozdrawiam

Komentarz

• DGW
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 2330

Wejdź na www.skodaczesci.pl tam znajdź telefon i zadzwoń do nich. Jeśli chodzi o części ori to tam mają chyba najtaniej
        NFPNorth-West
        2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
        WARSZTAT www.dsize.pl
        ->
        CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
        spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• stefan86
          Ambiente
          • 2005
          • 119

Byłem już na tej stronie i nie mają tej części. Znacie jakieś inne sklepy on-line?

Orientuje się ktos ile ten łącznik może kosztować?

Komentarz

Nie znajdziesz jej w sklepie innym niz tylko w SKODZIE. Tez szukałem. Kosztowała jak dobrze pamietam 220zł w Gdańsku w skodzie. Licz sie z tym, ze nie beda mieli na miejscu i bedzie trzeba czekac kilka dni.

Komentarz

• DGW
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 2330

Zamieszczone przez stefan86
              Byłem już na tej stronie i nie mają tej części.
              Kolego pisałem żebyś zadzwonił do nich a nie patrzył na sklep on-line. Na stronie nie ma połowy części które oferują w sprzedarzy, byłem u nich w Łodzi to się orientuje 8)
              Jak nie zapomne to Ci sprawdze tą "rurke"

[ Dodano: Sro 24 Maj, 06 10:23 ]
              stefan86, powiedz mi kolego jaki ty masz tam silnik bo nie wiem czy we wszystkich modelach jest ta sama rura (raczej chyba nie)???

[ Dodano: Sro 24 Maj, 06 11:08 ]
              OK już wszystko wiem i niestety nic nie pomogę . Do TDI nie mają możliwości załatwienia. Więc raczej pozostaje Ci ASO
              NFPNorth-West
              2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
              WARSZTAT www.dsize.pl
              ->
              CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
              spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Piotrek-Piła
                Drive
                • 2010
                • 91

A czy ta część jest rozbieralna?
                Moja Skodzinka http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34434

Komentarz

Pracuję...